Valentijnsfeest

17 feb Valentijnsfeest

Een kusje hier, een kusje daar,
Op je wang, op je oor, in je nek, in je haar.
Hey wacht eens even, ik ben nog niet klaar!
Ik vind je zo lief, op je neus ook een paar ☺

Eén dag in het jaar staat geheel in het teken van romantiek, liefde en passie. We hebben het natuurlijk over Valentijn! Rode rozen, liefdesbrieven, Valentijn is de ultieme gelegenheid om ein-de-lijk je liefde te verklaren aan die leuke jongen of dat knappe meisje van de korfbal. 

 

Op 14 februari was het zover, CasaNova was omgetoverd tot een waar Liefdesnest. Liefde was er overal waar je keek en met de twee cupido’s, Sam en Mart, was er geen ontkomen aan. Ze schoten hun liefdespijlen af en werd je geraakt door één van die pijlen, dan werd je verliefd op de eerste persoon die je tegenkwam. In de liefdeshoek kon je dan met je vriend of vriendin op de foto.

De allerjongsten konden leuke prijsjes winnen met de bingo; de kangoeroes deden een plaatjes bingo en de F-jes een nummertjes bingo. Tijdens de bingo kregen ze hartvormige wafels en liefdessnoepjes. Vol energie was er nog tijd voor een mini disco. De pinguïn dans mocht uiteraard niet ontbreken en grote hilariteit was er bij de stop dans waarbij ze met hun billen of neuzen tegen elkaar moesten staan wanneer de muziek stopte. De avond kon worden afgesloten om dromend de bedjes in te rollen.

Daarna was het tijd voor de oudere jeugd: de E1, D1, D2 en de C1. Geheel gekleed volgens de dresscode ‘rood’ was iedereen aanwezig. De C ging zelfs op chic met stijlvolle pakken en jurken op elkaar afgestemd. Ook hier werd een potje bingo gespeeld. Een paar valse bingo’s maakten dat er wat liedjes gezongen moesten worden voor de groep. Om de energie kwijt te raken werd er een spel gespeeld. Alle kinderen werden gehusseld in groepjes en gingen met zaklamp op stap. De opdrachten moesten buiten in het donker gevonden worden om vervolgens binnen uitgevoerd te worden. Een greep uit de spellen die gespeeld moesten worden in het grote chaosspel: hartjes op de vloer, piramide bouwen van mensen, het woord ‘liefde’ maken van mensen op de grond, alfabet achterstevoren op zeggen, rijmen op hart, valentijnsboggle, en kus het hart. Ook voor de oudere jeugd eindigde de avond met een disco waarbij er traditioneel werd gedanst op Cotton Eye Joe.

We kunnen concluderen dat we met elkaar weer een geslaagd feestje hebben gevierd en zijn benieuwd of er nog nieuwe liefdeskoppels zijn ontstaan…

Dank aan de jeugdfeestcommissie voor de organisatie van dit mooie feest voor onze jeugd!