Valse start voor Nova 2

06 sep Valse start voor Nova 2

Het nieuwe jaar is begonnen en Nova 2 was klaar voor de eerste competitiewedstrijd tegen HKC. Na een selectie van 2 weken stond het team onder leiding van Vincent Baas vol goede moed op het nieuwe kunstgrasveld. Vanaf half augustus hebben zij al getraind, dus met de conditie zat het wel goed. Ook hadden ze het geluk op de thuisbasis te mogen starten, met het vertrouwen die de supporters geven.

De wedstrijd begon en beide teams wilden snel een voorsprong pakken. Het duurde een tijdje voordat het eerste doelpunt viel. De spelers spelen nog niet lang samen en moesten nog even zoeken qua spel. HKC nam als eerste het voortouw, met een onverwachte korte kans. De eerste 20 minuten ging het erg gelijk op. Van een 0-1 achterstand werd het 4-4 door goede kansen van Mex, Stijn en Coen. Nova speelde verdedigend slordig, waardoor er onnodige doelpunten vielen. Gelukkig kwam Michelle onder de paal vandaan en scoorde snel achter elkaar 2 afstand schoten.

De scheidsrechter floot de eerste helft af bij een stand van 7-9. In het begin van de tweede helft was Nova duidelijk nog niet scherp. HKC maakte hier gebruik van en 2 minuten na de rust hadden ze al een schot én een doorloopbal kunnen scoren. Nova reageerde hier snel op en het werd weer spannend. De teams waren aan elkaar gewaagd. Nova kreeg vertrouwen, dat was te zien aan het spel. Er werden goede aanvallen neergezet en dit werd vaker beloond met een doelpunt. Het werd 14-14 met nog een kwartiertje te gaan. HKC liet zien toch scherper te zijn bij de afronding dan Nova en pakte een voorsprong van 3 punten. Helaas lukte het Nova niet om nog terug te komen.

Daarmee eindigde de wedstrijd met een score van 15-18. Nova 2 had meer van zich kunnen laten zien, maar heeft het laten liggen op de afronding van vele kansen. Volgende week moet de ploeg tegen Woudenberg 2 aantreden en is vastberaden om dan de eerste 2 punten te pakken!