Verslag van 1e recreanten wedstrijd: Nova – Synergo

03 okt Verslag van 1e recreanten wedstrijd: Nova – Synergo

29-9-2021 om 19:30 is het zover. De recreanten zijn begonnen met hun eerste wedstrijd voor 8 man publiek, net toen het gestopt was met regenen.

Basisopstelling:

  • Vak 1: Manon, Bianca, Gert, Dennis.
  • Vak 2: Martine, Marieke, Rudi, Jorg.

Trouwe trainer / coach Vincent is jammer genoeg afwezig. Op de bank zitten Niels, Marian en Nynke.

De scheids fluit voor de start van de wedstrijd en de eerste kans is voor Gert, de bal kaatst helaas tegen de rand van de korf. Na 9 minuten maakt Manon de 1-0, maar Niels heeft de goal niet gezien.

Oeps, die stift was watervast…

Exact een minuut later valt het 2e doelpunt, wederom Manon. Niels is nu billendoekjes halen om de permanent marker van het whiteboard af te halen. De 2-1 valt. Na een strakke pass van Marieke scoort Jorg met een doorloopbal op techniek: 3-1. Er volgt een schot van Dennis… mis helaas! De tegenpartij begint over matchfixing als Rudolf (scheidsrechter van de tegenpartij) geblesseerd raakt. Nog een kans van Gert en Manon, maar ze vallen niet. Sterspeler Niels trekt alvast zijn trainingsbroek uit voor de wissel 2,5 minuut voor rust, maar de scheids geeft aan dat het niet nodig is dus Niels trekt zijn broek weer aan. Rudi wil wel wisselen; Niels trekt zijn broek weer uit en komt er alsnog in. Succes met fluiten Rudi! Dan valt 3-2 en direct erna meteen de 3 -3. Nog 30 seconden en dan is het rust. Tijdens de rust is het een georganiseerde bende. Volgens Jacco kan het bij 3-3 nog makkelijk.

Kort na rust scoort Jorg op aangeven van Martine de 4-3. Er volgen nu kansen van Dennis en Bianca, maar de goal voor Nova blijft uit en valt voor de tegenpartij 4-4. Na een schot vangt Manon af, pass op Bianca, Nova behoudt balbezit en er zijn kansen zat volgens Gert, maar dan gaat de bal toch naar de tegenpartij. Er volgt een wissel bij hen en direct een goal 4-5. Manon probeert het met een lange afstand schot, GOAL 5-5!! Jorg denkt dat kan ik ook en schiet van afstand, de bal komt in het midden van de korf, maar schiet er helaas toch uit. Marieke en Jorg blijven schieten; goals blijven uit gedurende 20 minuten, maar dan scoort Jorg de 6-5. Synergo antwoordt meteen en maakt de 6-6. Het begint te regenen en even later komt het met bakken uit de hemel. Dennis met een lange afstand schot maakt 7-6! Nog 3 minuten te gaan we tellen af… In de laatste minuut volgen er nog 2 aanvallen en klinkt het eindsignaal bij een stand van 7-6!