Voorlopige teamindeling jeugd seizoen 2016/2017

19 mei Voorlopige teamindeling jeugd seizoen 2016/2017

Nova 2016 2017Beste jeugdleden en ouders,

Het seizoen zit er bijna op. De coördinatoren en coaches hebben in de afgelopen maanden met de leden van de Technische Commissie gekeken naar de samenstelling van de teams voor het volgende seizoen. Het resultaat vinden jullie hier: Teamindeling seizoen 2016-2017 (klik om te downloaden). Er kunnen nog veranderingen plaatsvinden (bijv. nieuwe leden of langdurige blessures), dus het gaat om een voorlopige indeling.

Bij het maken van de nieuwe teams hebben we gekeken naar de volgende punten:

  • leeftijd: de korfbalbond heeft maximumleeftijden ingesteld voor spelers van elke leeftijdsgroep. Ook voor de gemiddelde leeftijd van een team geldt een maximum. Hierbij telt steeds hoe oud de speler op 1 oktober van het seizoen is. Meestal zijn je medespelers en tegenstanders dus spelers die ongeveer even oud zijn als jij.
  • niveau: voor de B1 en C1 zal worden geselecteerd. De trainers die volgend seizoen deze ploegen gaan begeleiden maken hun keuze op basis van de selectietrainingen.
  • vriendjes/vriendinnetjes: het is natuurlijk leuk om met je vrienden in een team te zitten. Toch lukt dat niet altijd, bijvoorbeeld als je niet even oud bent.

Trainingen

De trainingen gaan na de laatste wedstrijden in overleg met je trainer door t/m donderdag 9 juni. De selectietrainingen voor de B1 en C1 zijn van dinsdag 31 mei t/m donderdag 9 juni. Hierna start het aanleggen van de nieuwe kunstgrasvelden en kunnen wij de velden niet meer gebruiken.

Vanaf 23 augustus beginnen de jeugdteams op een gloednieuw veld weer met trainen voor het nieuwe seizoen. Voor de A1 is dit al op dinsdag 15 augustus. Op 27 augustus zijn er voor al deze teams oefenwedstrijden ingepland. Het trainingsschema zal bekend worden gemaakt via de nieuwsbrief en de website van Nova.

Voor de meeste teams hebben we op dit moment trainers/coaches gevonden. Hun namen staan bij de teams vermeld. De komende weken gaan wij druk op zoek om ook voor de andere teams geschikte trainers/coaches te vinden.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn over onderstaande teamindelingen dan hoor ik het graag.

Namens de coördinatoren en Technische Commissie,

Inge van Eck
0633944440
inge.vaneck@hotmail.com