Wedstrijdverslag DOS 1 (W) – NOVA 1

12 mrt Wedstrijdverslag DOS 1 (W) – NOVA 1

Dos ontsnapt aan nederlaag tegen Nova

Afgelopen zaterdag stond de gemeentelijke derby op het programma. De wedstrijd werd om 20.40 gespeeld in De Vierstee te Maartensdijk. In de vorige wedstrijd kon Nova in de eerste helft aardig meekomen, maar moest zich in de loop van de tweede helft gewonnen geven. Die wedstrijd werd verloren met 17-25. Na de goede wedstrijd tegen SKF en de gewonnen wedstrijd tegen De Meeuwen, ging de ploeg uit Bilthoven met een goed gevoel het veld op.

In de eerste helft had Nova het moeilijk om mee te scoren. Het duurde dan ook even voordat Nova het eerste doelpunt kon verzilveren. Verdedigend had Nova het goed op orde. De juiste spelers werden vrijgelaten en daardoor kon Nova veel ballen onderscheppen om zo de aanval meer vertrouwen te geven. Er werden genoeg aanvallen gedraaid, maar het afrondingspercentage was erg laag. In de wedstrijden tegen De Meeuwen was dit juist andersom. In de aanval werden er veel fouten gemaakt in de passing en de communicatie tussen de spelers was matig, waardoor er veel ballen over de zijlijn werden gegooid. Op die manier kon Nova geen stempel drukken op de wedstrijd terwijl Dos rustig doorging met scoren. Bij rust keek Nova aan tegen een achterstand van 11-6.

Zes doelpunten in een helft is gewoon te weinig en daardoor werd duidelijk dat het anders aangepakt moest worden in het tweede bedrijf. Door enkele vakwissels kwam het scoren wel op gang, maar het verdiende niet de schoonheidsprijs. De aanvallen waren voorspelbaar en er werd onder veel druk afgerond. Dos kon het zelf in de tweede helft ook niet waarmaken en wist de ploeg uit Bilthoven niet van zich af te schudden. Dos wist in de tweede helft maar 8 doelpunten te scoren, waar Nova er 12 wist te maken. Na een spannende slotfase floot het scheidsrechters duo de wedstrijd af met een stand van 18-19.