Wedstrijdverslag HKV/Ons Eibernest – NOVA

11 mrt Wedstrijdverslag HKV/Ons Eibernest – NOVA

De wedstrijddag 9 maart werd overschaduwd door het heftige bericht dat de spelers van HKV/Ons Eibernest vlak na de wedstrijd kregen: het plotselinge overlijden van hun coach Jan Bongers.

De spelers en staf van de selectie van NOVA wensen de familie en vrienden van Jan Bongers, de spelers en leden van HKV/Ons Eibernest en iedereen die Jan Bongers een warm hart toedraagt, heel veel sterkte. Nova denkt aan hen.

Dit maakt duidelijk dat er natuurlijk dingen groter en belangrijker zijn dan korfbal.

Hieronder volgt alsnog een kort verslag van de wedstrijd.

HKV/Ons Eibernest – Nova
Het was voor de wedstrijd al duidelijk dat Nova helaas degradeert uit de 1e klasse. Dit neemt niet weg dat de ploeg het beste van de wedstrijd wilde maken en vol passie en strijdlust de wedstrijd in moest gaan. Aldus coach Wim Jansen. De tactiek was ongewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijden en dit had het gewenste effect. HKV kon moeilijk in de wedstrijd komen en Nova nam brutaal de leiding. Na een 7-7 ruststand kwam HKV iets scherper uit de kleedkamer en maakte de eindstand 15-13. De grote uitdaging voor Nova zit ‘m in de kansen benutten en beter afronden. De ploeg is wel trots op de strijd die zij heeft geleverd.

Nova 1 en 2 zullen volgende week hun laatste thuiswedstrijden in de zaal spelen en wederom alles geven om te laten zien wat de selectie waard is. Daarna is het zaak om snel te schakelen en zich richten op het veldseizoen waar het weer punten moet gaan pakken.