Wedstrijdverslag Tweemaal Zes MW2 – NOVA MW2

14 nov Wedstrijdverslag Tweemaal Zes MW2 – NOVA MW2

Na een korte herfststop, was het afgelopen woensdag tijd voor de eerste officiële zaalwedstrijd van Nova Midweek 2. En wát voor een wedstrijd: dé Biltse derby tegen Tweemaal Zes Midweek 2, te Maartensdijk. Het bestuur van Nova heeft dit jaar diep in de buidel getast om een succesvol zaalseizoen voor Nova Midweek 2 te garanderen. Dit bleek onder andere uit de aanwezigheid van ex-Korfbal League-vedette Maarten van Brenk, die is aangetrokken om de rol van inspirator te vervullen. Met name dankzij zijn voorbereidende peptalk, stonden de neuzen van alle spelers van Nova Midweek 2 exact dezelfde kant op.

Desondanks startte Nova Midweek 2 niet scherp aan de wedstrijd. Aanvallen waren chaotisch, en het koppie werd er niet altijd bij gehouden, waardoor Nova Midweek 2 moeilijk tot scoren kwam. Verdedigend werd er ook een aantal fouten gemaakt, waar Tweemaal Zes gretig gebruik van maakte. Ruststand: 8-6.

In de kleedkamer werd benadrukt dat het écht beter moest –  Nova Midweek 2 wilde de meegereisde supporters niet teleurstellen. Daarnaast waren de spelers van Nova Midweek 2 zich er van bewust dat de teambegeleider van Nova 1 ook was afgereisd naar Maartensdijk. De spelers van Nova Midweek 2 concludeerden dat het immens belangrijk was om in de tweede helft het bij henzelf te houden, en de juiste mensen uit te spelen.

Nova Midweek 2 startte de tweede helft scherper dan de eerste helft, en wist de stand gelijk te trekken: 8-8. Er werd nog steeds niet veel gescoord, dus de spanning was om te snijden. Melvin “Smelvin” van Kempen besloot toen om eigen regie te pakken, en de rol van puntspeler op te pakken. Deze rol vervulde hij met verve, door tweemaal(!) van afstand te scoren. Tweemaal Zes bleef echter meescoren, waardoor er in de laatste minuut een stand van 11-11 op het scorebord stond. Gelukkig trok ijskoningin Rianne “Rietje” van der Meijden zich niets aan van de spanning. Een fractie van een seconde voor het laatste fluitsignaal van de lokale arbiter, legde zij aan voor een schot. Als in slow-motion zweefde de sfeervolle geel-blauwe bal door de lucht, op weg naar de goudgele korf. Euforie alom bij Nova Midweek 2: van der Meijden scoorde in de laatste seconde van de wedstrijd de winnende goal. Eindstand: 11-12.

Na de wedstrijd vertelde Van der Meijden over haar aparte wedstrijdvoorbereiding: “Ik heb vandaag de hele dag gestudeerd, want ik heb morgen (14 november, red.) twee tentamens. Zoiets neem je toch mee zo’n wedstrijd in. Als het publiek dan bevestigt dat je er toch echt niet doorheen kan, zit er maar één ding op: knallen.”