Week van de Scheidsrechter (2)

11 okt Week van de Scheidsrechter (2)

Zoals de meesten van jullie wel gemerkt zullen hebben is het week van de scheidsrechter. Op de meeste korfbalvelden is hier aandacht aan besteed door de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd (vooraf zou de schijn van omkoping kunnen hebben) een presentje te geven. Ook Nova bedankte de scheidsrechters die in Bilthoven mochten fluiten op deze manier en zal dat komend weekend ook weer doen.

De week van de scheidsrechter is een initiatief om meer aandacht te krijgen voor het scheidsrechter vak. De korfbalbond (en wij allemaal) heeft als doel dat alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal een neutrale leiding krijgen en dat ook breedte korfbal wedstrijden geleid worden door een goed opgeleide scheidsrechter.

De verenigingen zijn ervoor verantwoordelijk om deze doelen te bereiken. Het KNKV ondersteunt en stimuleert de verenigingen onder andere door de verplichte scheidsrechters regeling. Voor elk team dat wedstrijdkorfbal speelt (Nova 1, 2, 3 en A1) moet Nova een aantal wedstrijden in het wedstrijdkorfbal fluiten. Wanneer dit niet lukt krijgen we een boete en worden zelfs punten in mindering gebracht bij de wedstrijd korfbal teams.

In mei hebben ondergetekenden besloten om gezamenlijk de arbitrage uitdagingen voor Nova te lijf te gaan. Het eerste doel is om met de eigen Nova scheidsrechters boetes te voorkomen door voldoende wedstrijden buiten de deur te fluiten. Daarnaast zijn we begonnen leden enthousiast te maken voor het fluiten van wedstrijden en ze door begeleiding en laten volgen van opleidingen ook enthousiast te houden.

Van de resultaten worden we zelf in ieder geval enthousiast. We hebben al 19 wedstrijden op voor ons neutraal terrein gefloten en dat is meer dan de helft van 35 wedstrijden die we moeten fluiten om boete vrij te blijven, terwijl we nog maar 5 van de 14 rondes hebben gehad. De maximale boete die we hadden kunnen krijgen is 1000 Euro. Ook komt Rutger ons team versterken, want hij gaat nadat hij eerst de korfballers van de TU Eindhoven uit de brand heeft geholpen nu ook zijn wedstrijden voor Nova fluiten.

Verder hebben in Daniel en Wesley twee enhousiastelingen gevonden die ook bondsscheidsrechter willen worden. Tot slot hebben alle senioren en junioren hun spelregelbewijs gehaald.

Jaco, Andreas, Melvin, Jasper, en Rudi