Weer teleurstellend resultaat voor Nova

03 okt Weer teleurstellend resultaat voor Nova

Na een goede competitiestart van Nova 2, reisde het team af naar Tiel voor de returnwedstrijd tegen Tiel’72 3. Nova opende de score en kwam op een 1-2 voorsprong. Het scoringspercentage lag echter niet hoog tijdens de wedstrijd, waardoor Tiel’72 uit kon lopen naar een 6-3 ruststand. In de 2e helft hadden beide ploegen moeite met doelpunten maken. Nova wist op het einde nog drie goals te maken en kwam voor met 8-9. Helaas maakte Tiel’72 in de laatste aanval van de wedstrijd nog de gelijkmaker. Hierdoor kwam de eindstand op 9-9.

Na de eerste drie wedstrijden met teleurstellende uitslagen te hebben verloren, had Nova wat goed te maken. DOT uit Oss was afgelopen zaterdag de tegenstander. Nova opende sterk in het eerste kwartier en kwam op een 3-4 voorsprong. In het tweede deel van de eerste helft had Nova meer moeite met scoren. Bij DOT ging dit vlotter. Dit resulteerde in een 7-5 achterstand in de rust. In de tweede helft kwam Nova weer lastig tot scoren, ondanks de vele goede aanvallen van de ploeg. DOT was scherper in de afronding en kon zo de overwinning naar zich toetrekken. Zij wisten de eindstand uit te breiden naar 17-11.

Helaas weer een teleurstellend resultaat voor de ploeg uit Bilthoven. De afronding blijft een punt waar aan gewerkt moet worden.

Komende zaterdag, 7 oktober, staan er 2 thuiswedstrijden voor de selectie op het programma:
14:00 Nova 2 – Woudenberg 2
15:30 Nova 1 – Rust Roest 1