Wie doet wat? | Annemiek van der Ploeg

10 nov Wie doet wat? | Annemiek van der Ploeg

Welkom bij de nieuwste editie van de rubriek “Wie doet wat?”. Deze keer hebben wij een aantal vragen gesteld aan Annemiek van der Ploeg. De vragen en antwoorden kan je hieronder lezen! 

Hoe lang ben je al bij Nova en hoe ben je hier terecht gekomen?
Ik ben hier terecht gekomen door mijn zoon Matthijs. Matthijs is sinds de kleuterklas al bevriend met Sam. En op een gegeven moment vroeg Sam aan Matthijs of hij een keer meewilde trainen bij korfbal. Matthijs was destijds 7 of 8 jaar. Dus ik kom nu ongeveer 15 jaar bij Nova! Zelf heb ik altijd geturnd en uiteindelijk ook 25 jaar turnles gegeven aan alle leeftijden. Onze dochter Marleen heeft van haar derde jaar ook geturnd en is via schoolkorfbal bij Nova daarnaast ook gaan korfballen van de F-leeftijd. Ik ben dus door mijn kinderen bij Nova actief geworden!

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Nova?
Eigenlijk best wel veel, ik zat in het bestuur tot de afgelopen JAV van 11 oktober. Mijn taak betrof organisatie, accommodatie en de vrijwilligers, hierover vergaderden we elke maand. In de afgelopen jaren hebben we met elkaar ervoor gezorgd dat de communicatie met en naar elkaar zeer verbeterd is en hebben we ervoor gezorgd dat Nova weer goed in de gemeente op de kaart staat. Een aantal jaren geleden hebben we met veel Nova leden en ouders een avond bij elkaar gezeten (hup Nova, help Nova) om ervoor te zorgen dat we elkaar nodig hebben om bij deze mooie vereniging te kunnen sporten. Er zijn nieuwe werkgroepen ontstaan en oude werkgroepen zijn nieuw leven ingeblazen.
Bijna 10 jaar geleden ben ik gestart om te helpen bij Nova met de organisatie rondom de (sponsor)kleding van Nova. Zo ben ik nu al heel wat jaren verantwoordelijk voor het inkopen van de nieuwe kleding. Samen met Carol (is na 5 jaar samenwerken helaas net gestopt, omdat haar dochters elders zijn gaan studeren) en sinds dit seizoen met Nici zorgen we met elkaar voor het uitdelen en weer innemen van de (sponsor)kleding. Dit is elk jaar best een grote klus, gelukkig kunnen we altijd rekenen op hulp van Jose (moeder van Milan) en andere ouders.
Alweer 6 jaar geleden ben ik door het bestuur gevraagd om mee te denken ‘over het opnieuw leven in blazen van de Kangoeroes’. Samen met Tjitske, Marcel Jairam en Birgit zijn we naar een regionaal overleg geweest. Daar hoorden we over een GIGA kangoeroe-dag voor de basisschoolkinderen van de groepen 1 en 2. Dit zagen we gelijk zitten en met deze werkgroep en nog heel veel andere Nova-leden hebben we toen deze dag in de nationale sportweek georganiseerd. Afgelopen september hebben wij deze dag voor de 4e keer georganiseerd en hebben 900 kinderen uit de groepen 1,2 en 3 bij Nova een fantastische sportdag gehad. Het mooie bij Nova is, dat als er ergens hulp nodig is, dat we dit altijd met elkaar oppakken, Nova is een vereniging met een grote groep top vrijwilligers, iedereen zet zich in om ervoor te zorgen dat we allemaal bij Nova kunnen sporten. Ondertussen hebben we een groep van 70 kangoeroes!
Tot slot heb ik vorig seizoen samen met Tjitske, Michelle, Eline en Karin plannen gemaakt en uitgewerkt voor het opzetten van een G-korfbalteam. Zo hebben we in mei en juni 3x een instuif georganiseerd voor deze groep kinderen. Na deze drie trainingen hadden we 6 enthousiaste nieuwe leden en is er in september een G-team gestart. Het is erg gaaf om te zien dat er voor iedereen plek is bij Nova om te korfballen! Veel leden bieden aan om te komen helpen bij de trainingen van dit team. Zo trots dat we dit met elkaar doen.

Hoe ben je hierbij gekomen en hoe lang doe je dit al?
In het bestuur heb ik ongeveer 4 jaar gezeten. Het bestuur heeft mij gevraagd om mee te komen praten en denken, misschien was ik toen al vol met suggesties en vol van nieuwe mogelijkheden. Ik ben gaan helpen bij de kleding omdat er een oproep op de website stond en de kleding doe ik ondertussen alweer bijna 10 jaar. Voor de organisatie van de GIGA-dag ben ik gevraagd en ondertussen doe ik de begeleiding en de organisatie van de kangoeroes ook alweer ruim 5 jaar. Het G-korfbal is vorige seizoen opgestart en in september was er daadwerkelijk een super G-team!

Wat vind je het leukst hieraan?
Samen met sport bezig zijn en ervoor zorgen dat iedereen kan sporten. Hoe mooi is het om mijn eigen enthousiasme over te kunnen brengen zodat er nog meer kinderen kunnen komen sporten?

Kan jij/kunnen jullie nog hulp gebruiken?
Ja natuurlijk! Door de jaren heen blijkt het soms toch moeilijk om hulp te krijgen en te continueren, wat tegenstrijdig is, met wat ik eerder heb gezegd, omdat ik, maar ‘een balletje hoef op te gooien’ (haha) en leden hun hulp aan bieden. Echter, gaat het hier om taken voor een lange(re) periode aan te willen gaan. Het blijkt zoveel lastiger om leden te vinden die bijvoorbeeld een taak willen doen voor een jaar of zelfs een langere periode. Voor mijn bestuurstaken is Dennis in mijn plaats gekomen. Voor de kledingtaken ga ik samen met Nici alles regelen. We kunnen altijd hulp gebruiken aan het begin en aan het eind van het seizoen. Voor de Kangoeroes hebben we altijd meer vrijwilligers nodig. Aan het einde van dit seizoen ga ik stoppen met de kangoeroes. Wie o wie kan ik de komende maanden inwerken? Er zijn eigenlijk zeker wel 2 trainers nodig die dit willen voortzetten, alles is aanwezig draaiboeken en trainingen enzovoorts. Ook voor het G-korfbal kunnen we altijd (gast)trainers gebruiken.

Eerdere edities
Kan je geen genoeg krijgen van deze rubriek? Lees dan ook de andere edities terug met: Pieter, Marian, Steven en Jaco.