Wie doet wat? | Steven Bakker

10 feb Wie doet wat? | Steven Bakker

Vorig jaar zijn wij gestart met de rubriek “wie doet wat”. Destijds zijn wij begonnen met onze voorzitter Pieter Keuning gevolgd door Marian Bombeeck. Deze interviews kan je hier (Pieter) en hier (Marian) teruglezen. Wegens corona zijn wij gestopt met deze rubriek, maar wij willen deze rubriek graag weer nieuw leven inblazen. Daarom gaan wij vanaf nu weer elke maand een aantal vragen stellen aan iemand die actief is als vrijwilliger binnen Nova. Lees hieronder verder voor het interview met Steven Bakker.

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Nova?

Op dit moment ben ik actief binnen het bestuur als bestuurslid Technische Zaken. Dat houdt in dat ik samen met de Technische Commissie alles wat met korfbal te maken heeft rondom de jeugd en senioren regel en organiseer. Daarnaast ben ik ook actief in de sponsorcommissie en organiseer ik zo nu en dan (nu even niet) een feestje.

Hoe ben je hierbij gekomen en hoe lang doe je dit al?

Ik ben al zo lang ik mij kan herinneren actief als vrijwilliger bij NOVA en kan zo snel geen commissie bedenken waar ik nooit actief aan heb bijgedragen over de jaren. Het verenigingsleven bij NOVA is al ruim 25 jaar een belangrijk onderdeel van mijn leven en ik vind het fijn om daar ook actief een steentje aan bij te dragen.

Wat vind je het leukst hieraan?

Het is fantastisch om te zien dat wat je initieert of regelt impact heeft binnen de vereniging. Dat geldt niet alleen op korfbal technisch vlak maar ook zeker op sociaal vlak. Ik vind het geweldig om te zien dat het ons bijvoorbeeld is gelukt om binnen korte tijd een stabiele recreanten en jeu de boules afdeling op te zetten. Het plezier spat er van af en dat geeft veel voldoening. Het verenigingsleven, in de breedste zin van het woord. Daar gaat het om!

Wat komt er allemaal bij de technische zaken kijken in deze Corona tijd?

Vooral veel communicatie en geregel. Het echte werk wordt gedaan door de vrijwilligers die zich inzetten om trainingen te verzorgen of als corona-coördinator langs de lijn staan. Met z’n allen lukt het goed om alles zo goed mogelijk te organiseren voor onze (jeugd)leden!

Kan jij/kunnen jullie nog hulp gebruiken?

Vooral in de sponsorcommissie kunnen we zeker nog wel 1 actief lid gebruiken. De relaties met sponsoren onderhouden of aangaan kost tijd, het is fijn om dat wat meer te spreiden met 1 extra commissielid.