Wijzigingen competitieopzet, reglementen en bestuursbesluiten KNKV

15 aug Wijzigingen competitieopzet, reglementen en bestuursbesluiten KNKV


Voor het nieuwe seizoen zijn er diverse veranderingen. We zetten hieronder kort de belangrijkste wijzigingen voor NOVA op een rijtje.

Rangordebepaling (Onderling resultaat)
Voor zowel top- als het wedstrijdkorfbal is het onderlinge resultaat van toepassing wanneer één of meerdere teams aan het einde van de competitie gelijk zijn geëindigd. Bij het breedtekorfbal is dit niet van toepassing en zijn teams die met evenveel punten bovenaan eindigen samen kampioen.

Maximaal 8x wisselen, waaronder terug wisselen
In het gehele top- en wedstrijdkorfbal zal 8x wisselen inclusief terugwisselen van toepassing zijn. Dit geldt dus voor Nova 1, Nova 2 en Nova A1.

Schotklok
Vanaf het zaalseizoen speelt Nova 1 haar wedstrijden met een schotklok. De TC is druk bezig met het zoeken van vrijwilligers voor het invullen van  juryvoorzitters, tijdwaarnemers en schotklokbedieners.

Competitie indeling
De werkwijze van indelen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Ook in het breedtekorfbal wordt er nu volledig districtoverschrijdend ingedeeld om tot betere reis- en sterkteverhoudingen te komen. Hierbij wordt niet meer met klassen en vrije inschrijving gewerkt, maar zijn de individuele resultaten uit de drie voorgaande competities (najaar, zaal en voorjaar) van toepassing.
Geen indeling in klassen meer maar gewoon een nummer. Zo is bijvoorbeeld op het veld Nova 3 ingedeeld in poule 71 en Nova E1 in poule 64 bij de E-teams.

Wijziging peildatum
De wijziging van peildatum van 1 oktober naar 1 januari, waartoe enkele jaren geleden is besloten, wordt dit seizoen van kracht. Dit heeft betrekking op de leeftijdsgroepen waarin de jeugdteams worden ingedeeld.

Uitkomen spelers van S1 in S2 (zogenaamde brede selectie)
De afgelopen jaren wordt er geconstateerd dat er op oneigenlijke wijze gebruikt is gemaakt van deze mogelijkheid. Dit was mogelijk tot vier wedstrijden voor het einde van de competitie. Voor het komend seizoen is dit teruggebracht naar halverwege de competitie teneinde het oneigenlijk gebruik tegen te gaan.

Mochten er vragen zijn, bel of mail mij gerust.

gr Marcel Jairam

06-46078267