Wim Jansen nieuwe hoofdcoach NOVA

02 feb Wim Jansen nieuwe hoofdcoach NOVA

Met ingang van het seizoen 2022-2023 wordt Wim Jansen de nieuwe hoofdcoach van NOVA. Wim en NOVA hebben zich voor twee seizoenen aan elkaar verbonden. Wim volgt daarmee Pascal Frank op die bezig is aan zijn laatste seizoen.

Eind december kwam Jaco Schippers, binnen de Technische Commissie verantwoordelijk voor de selectiezaken, in contact met Wim. Na een prettige eerste kennismaking waarbij de match met de ambitie van NOVA en het profiel en werkwijze van Wim direct duidelijk werd, volgde een tweede gesprek met een zeskoppige afvaardiging van de selectie. Na dit gesprek bleek Wim dé kandidaat te zijn om de nieuwe hoofdcoach te worden.

“Wim is gedreven, heeft een duidelijk plan met de selectie en is een toegankelijk persoon; precies passend in het profiel dat wij vooraf hadden geschetst. Nadat ook de afvaardiging van de selectie unaniem enthousiast bleek, hebben wij Wim zo snel mogelijk een aanbieding gedaan. Met de handtekeningen nog vers op het papier kijken wij uit naar de start van het nieuwe seizoen onder Wim zijn leiding.” aldus Jaco Schippers.


NOVA voorzitter Steven Bakker (l) met hoofdcoach Wim Jansen (r).

Wim Jansen over zijn keuze voor NOVA: “Vanaf het eerste contact had ik een goed gevoel over een mogelijke samenwerking. Het huidige niveau en potentieel van de selectiespelers zitten mooi op de lijn van de doelstellingen en ambitie van NOVA. Daarnaast heeft de vereniging de organisatie goed op orde. Tot slot zie ik mijn teamsportbeleving en drive ook terug binnen NOVA. Ik ben ervan overtuigd dat we een mooie tijd tegemoet gaan.”

Wim is op dit moment nog hoofdcoach van DUKO uit Duiven, daar zal voorlopig ook nog zijn volle aandacht liggen. Op een later moment zullen wij een uitgebreide kennismaking met Wim op onze website plaatsen.