Wouter van Brenk vertrekt na 4 succesvolle jaren bij NOVA

29 jan Wouter van Brenk vertrekt na 4 succesvolle jaren bij NOVA

 

Wouter van BrenkAan het einde van het seizoen zal coach Wouter van Brenk vertrekken bij NOVA. Na vier jaar, waarvan één jaar NOVA A1 en drie jaar NOVA 1, komt er daarmee een einde aan een mooie en succesvolle samenwerking. Onder leiding van Wouter is NOVA, vanuit de derde klasse opgeklommen naar de koppositie in de 2e klasse. Zowel op het veld als in de zaal heeft NOVA uitzicht op een terugkeer in de 1e klasse. Op dit niveau acteerde de club voor het laatst in het seizoen 2007/2008.

“Ondanks dat de club de samenwerking graag nog een jaar wilde verlengen, heb ik het moeilijke besluit genomen om onze wegen te laten scheiden. Misschien wel één van de lastigste dingen als coach is om op het juiste moment deze keuze te maken. Onze ploeg is al vanaf april 2016 ongeslagen en de 1e klasse ligt in ons vizier. Dan is het verleidelijk om toch nog een jaar te verlengen, om dat hoofdstuk mogelijk ook nog mee te willen maken. Ik ga echter niet mijn gevoel manipuleren. Het is tevens heel gezond dat er in augustus een nieuw gezicht voor de groep staat, met nieuwe ideeën en plannen. De ultieme bekroning zou zijn om met NOVA 1 vier keer kampioen te worden in drie seizoenen. Ik geloof er in dat wij dat samen gaan realiseren de komende paar maanden. En dan is hopelijk trots hetgeen dat achteraf zal overheersen”, aldus Wouter.

NOVA-Voorzitter Arie Anninga en Marcel Jairam, Bestuurslid Technische Commissie: “Wouter heeft de hele selectie van NOVA naar een hoger niveau gebracht. Daarnaast heeft Wouter meegedacht over de bredere ontwikkeling op technisch vlak. Er is een solide basis neergezet van waaruit NOVA zich verder kan ontwikkelen. Als één van de trekkers om hele begrijpelijke redenen stopt met zijn functie, vinden wij dat als vereniging oprecht jammer. Het bestuur gaat in overleg met de TC op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor NOVA.”