Zaterdag gewoon weer vechten als vanouds en binnenslepen dat kampioenschap!

04 mei Zaterdag gewoon weer vechten als vanouds en binnenslepen dat kampioenschap!

De korfballers van Nova speelden zaterdag tegen THOR, de hekkensluiter in de poule. Een overwinning zou een zeer gunstige uitgangspositie opleveren voor wat betreft het kampioenschap. Het belang van deze wedstrijd leek bij de spelers echter niet bekend. Nova speelde, met name in de eerste helft, erg slordig en verzaakte om de wedstrijd vroeg in het slot te gooien. THOR, dat zich inmiddels had neergelegd bij de aanstaande degradatie, speelde vrijuit en wist de korf gemakkelijk te vinden. Het resultaat was een 7-3 achterstand na een half uur spelen.

Nog voor de rust begon Nova aan een come-back met doelpunten van Jan Hoekstra en Job Paauw en na de onderbreking  zorgden doelpunten van respectievelijk Iwan Verhaaf, Coen van Eck en Jan Hoekstra voor de eerste voorsprong voor Nova (7-8). De doelpunten bleven echter spaarzaam en de Biltse ploeg wist geen gat te slaan, waardoor er even later weer een gelijke score op het bord stond.

Een afstandschot van Inge van Eck zorgde korte tijd weer voor een voorsprong, maar deze werd even later teniet gedaan door THOR. Met nog twee minuten op de klok was er weer een voorsprong, maar ook dit doelpunt werd vrijwel direct geneutraliseerd (10-10). Terwijl de laatste seconden weg tikten, leek het erop dat Nova vandaag de rekening gepresenteerd zou krijgen van de slappe eerste helft. De bal blijft in de aanval van Nova en er volgen meerdere kansen op de winnende treffer, maar het lijt er niet in te zitten. De scheidsrechter fluit voor een overtreding en kent Nova een vrije bal toe. Nog 20 seconden op de klok terwijl coach Wouter ‘Louis’ van Brenk langs de zijlijn staat om nog één keer te wisselen; pinch  hitter Wesley Spronk betreedt het veld om deze buitenkans te benutten. Bij de eerste poging wordt er een overtreding gemaakt en ondanks dat Spronk weet te scoren, moet de vrije bal opnieuw worden genomen. Spronk is echter niet van zijn stuk te brengen, hij mikt de bal bij zijn tweede poging gewoon nogmaals loepzuiver door de gele bucket: 10-11 en einde wedstrijd.

Nova is goed weggekomen en kreeg misschien wel meer dan het verdiende. Niettemin slaat de ploeg hiermee een gat van 6 punten naar de concurrenten Midlandia, Fiducia en Koveni en aanstaande zaterdag kan tegen Fortissimo het kampioenschap veilig worden gesteld. Het vorige zaalseizoen staat echter in het geheugen gegrift en er is nog van alles mogel.. onzin! Zaterdag gewoon weer vechten als vanouds en binnenslepen dat kampioenschap!

Alle seniorenteams spelen thuis, dus komt zaterdag allen naar sportpark Larenstein!