Zeer geslaagd uitje voor de jeugd | Filmpje

19 sep Zeer geslaagd uitje voor de jeugd | Filmpje

Afgelopen zondag was het dan zover: het jaarlijkse uitje van de jeugd. Dit jaar was de keuze gevallen op een sportieve dag in de polder. In de ochtend werd gestart met een kanotocht tussen de koeien door.
Oud en jong gehusseld in een bootje leverde gezellige tochten op. Al zingend werd regelmatig het struikgewas van dichtbij bekeken. Waar de kanotocht op papier een klein uurtje zou moeten duren.. Waren sommigen na 2 uur nog niet in zicht. Gelukkig was er Vincent, onze redder in nood, die persoonlijk ook het laatste bootje naar het eindpunt heeft gebracht.

Na een lekkere lunch met boerenfriet kon iedereen er in de middag weer tegen aan. Ondertussen waren ook de aller jongsten van Nova uit de F1 gearriveerd op de boerderij. Gehesen in een mooie rode overal, werd de boerderij verkend. Het was een druk programma. De konijnen kregen worteltjes, de biggetjes moesten gekriebeld worden met de bezem, de geitjes gingen we knuffelen, en natuurlijk werd er op de hooizolder gespeeld.

Ondertussen ging de rest van de groep echt serieus aan het werk. Klauteren aan touwen, estafette race in de kruiwagen, maar de leukste momenten waren natuurlijk aan het water. Over de matten lopen naar de overkant bleek voor de allerlichtste iets makkelijker te zijn dan voor de wat grotere onder ons. Velen gingen kopje onder. Het leken wel biggetjes in de modder. Droog overkomen was eigenlijk geen optie. Ook al had je het gehaald zonder te vallen, dan werd je erna wel even geholpen door je lieve Nova vrienden om toch te voelen hoe lekker het wel was in het water.

Het leverde hilarische filmpjes op maar bovenal heel veel gezelligheid. Bekijk dit filmpje voor een leuke impressie van de dag.